Szklanka mleka, jajko, mąka, szczypta soli, odrobina wody – i mamy gotowe danie w postaci naleśników. Ich przyrządzenie jest banalnie proste i w dodatku niemal błyskawiczne, dlatego świetnie się sprawdzają w każdej sytuacji: na śniadanie, drugie danie, deser, czy kolację. Największymi fanami naleśników są oczywiście maluchy, dlatego warto trochę poeksperymentować, by były one nie tylko smaczne, ale i zdrowe! Czytaj dalej GRYCZANE NALEŚNIKI Z MLEKIEM KOKOSOWYM
Kategoria: DIETA BEZGLUTENOWA
GOŁĄBKI Z BRĄZOWYM RYŻEM
Aromatyczne, mięciutkie mięso w rozpływającym się w ustach liściu kapusty, a wszystko polane gęstym sosem pomidorowym. Gołąbki to jedno z najbardziej tradycyjnych polskich dań. Uchodzą też za bardzo kaloryczne, ciężkie i sprzyjające otyłości. Ale wcale nie musi tak być. Wystarczy dobrać odpowiednie składniki i nie zagryzać ich dodatkowo ziemniakami, chlebem, czy białą pszenną bułką. Czytaj dalej GOŁĄBKI Z BRĄZOWYM RYŻEM
BEZGLUTENOWE CIASTECZKA GRYCZANO-KOKOSOWE
To propozycja nie tylko dla tych, którzy są na diecie bezglutenowej, ale dla każdego, kto szuka zdrowej alternatywy dla tradycyjnych słodyczy. Gryczane ciasteczka, polane ciemną czekoladą to wyjątkowo prosta w przygotowaniu, a zarazem smaczna i sycąca przekąska. Wszystko za sprawą jednego tajemniczego składnika…